hypnotherapie

Bij hypnotherapie leer je op een bewustere manier naar jezelf te luisteren waardoor je je onbewuste blokkades, gevoelens en overtuigingen herkent. Je lichaam krijgt signalen als vermoeidheid, fysieke klachten of een geestelijke blokkade vanuit je onderbewustzijn. Deze signalen leer je te herkennen en te begrijpen, waardoor je inzicht en controle over je onbewuste reacties krijgt.

Onder mijn deskundige begeleiding vang je een innerlijk onderzoek aan via vragen die ik je stel. Daarmee spreek je je eigen waardevolle vermogens in je geest en lichaam bewuster aan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het goed leren omgaan met emoties, en het beter benutten van je lichamelijke en geestelijke capaciteiten. Dit vermogen geeft je zelfvertrouwen, je leert een probleem of situatie waarin je je bevindt in een helder perspectief te zien, en je houdt greep op wat je wilt en wat goed voelt voor jou. Je stemt lichaam en geest op deze manier goed op elkaar af, waardoor je levensenergie en enthousiasme weer kan stromen en je je leven weer met passie kunt beleven, in de door jou gekozen richting.

De hypnotherapie komt steeds meer in de belangstelling omdat deze zo effectief kan zijn. Het is een op zichzelf staande behandelmethode die ook als een waardevolle ondersteuning toegepast wordt voor de reguliere en aanvullende geneeskunde. Ook in de geestelijke gezondheidszorg wordt hypnose regelmatig ingezet door bijvoorbeeld psychiaters, psychologen en psychotherapeuten, en soms ook medisch specialisten zoals artsen, chirurgen en anesthesisten.

wat kan ik verwachten?

Tijdens de behandeling breng ik je bijvoorbeeld in een weldadige ontspanning, terwijl je ontspannen op een stoel zit of ligt op de behandelbank. Met mijn stem begeleid ik je steeds dieper in een verdiepte concentratie naar je binnenwereld terwijl ik vraag om te onderzoeken wat je ervaart in je lichaam en geest. Je blijft gedurende de hypnose geheel bewust van mijn vragen en van je omgeving. Je behoudt geheel de controle over je eigen wil, zoals wat je wel of niet wilt zeggen. Door de verdiepte focus naar binnen ben je je veel bewuster van alles wat er binnen in je speelt. Ik nodig je vervolgens uit om in jouw tempo te onderzoeken waarin je je belemmert voelt door een emotie, blokkade of een ingesleten overtuiging. We onderzoeken waar het vandaan komt, of je het overgenomen hebt van anderen of dat het van jezelf is. Wil je er nu iets mee doen, wil je het behouden of wil je jezelf ervan bevrijden? Wat is er nodig om weer helemaal open en jezelf te zijn? Door dit toe te laten herstelt zich het evenwicht zich weer in jou. Dit leidt tot verbetering van de geestelijke en lichamelijke gezondheid en innerlijke balans. Dit wordt meestal als ontspannend, rustgevend en helend ervaren. Onderzoek bevestigt dat het angst, pijn en onrust vermindert.