natuur en wandelcoaching

Natuurcoaching
Landen in de natuur is thuiskomen in jezelf. Natuur en wandelcoaching is een krachtige vorm van persoonlijke begeleiding waarbij de natuur en synchroniciteit als grootste inspiratiebronnen wordt gebruikt. Door de natuur in te gaan, wordt er een extra dimensie toegevoegd aan het coachingsproces. De natuur werkt ïnspirerend aangezien het een uitdrukking is van levenskracht, creativiteit en wijsheid. De natuur is, net als wij, onderhevig aan veranderingsprocessen. Wij zijn deel van de natuur. Dit besef zijn veel mensen verloren alsook het contact met de eigen natuur. Verbinding met de natuur werkt ontspannend, verstillend en inzichtgevend voor lichaam en geest en geeft diepe inzichten en gevoelsbelevingen.

De natuur is uitermate geschikt om symbool te staan voor de mentale of emotionele processen. De bril waardoor je kijkt, wordt zichtbaar in de weerspiegeling van de omgeving. De enorme rijkdom aan planten, dieren, objecten en landschappen worden op allerlei creatieve manieren benut. De combinatie van de omgevingsrijkdom en het lichamelijk actief zijn, zoals wandelen en een goede ademhaling, zorgen voor hernieuwde energie wat de grote kracht is van natuur en wandelcoaching. De wandelpaden symboliseren het levenspad waarop je loopt. Bij elke stap verandert de omgeving en dus ook de visie op jouw levenspad. Door gelijktijdig te lopen en te praten worden hoofd en lichaam met elkaar verbonden en daarmee het verstand en het gevoel. Zo komt je leven in beweging.

Creativiteit, intuïtie en intellectuele helderheid wordt door het buiten zijn sterk geprikkeld. Vooral kunstenaars, artiesten, musici, filosofen en wetenschappers maken niet voor niets graag wandelingen in de natuur om inspiratie op te doen. Een positieve bijkomstigheid van wandelen is dat het lichaam gelukshormonen, dopamine en endorfine, vrijmaakt waardoor je lekker in je vel komt te zitten.

Kijk ook naar de cursusdagen “Terug in de natuur van jeZelf…” die gegeven worden door Jeroen Heindijk en Vibeke Evenhuis.

Natuur en wandelcoaching kan worden toegepast op alle levensthema’s, maar is in het bijzonder geschikt voor:

  • Ontdekken wie je bent, verbinden met je eigen natuur en levenskracht.
  • Ontdekking van levensdoelen, passies en talenten.
  • Overgang naar nieuwe fase in de loopbaan of levensloop.
  • Verbetering van relaties, zowel in de privésfeer als op het werk.
  • Opdoen van creatieve, zakelijke of intellectuele inspiratie.
  • Stressmanagement en herstel van burn-out.
  • Loslaat processen en rouwverwerking.